

AWS GLOBAL WATER STEWARDSHIP FORUM 2025

HIGH-LEVEL PROGRAMME

Please note this programme is subject to change | Last updated 19 May 2025

AWS G (TUESI	DAY, 24 JUNE 2025)		
8:30	Sign-in and Badge Collection – 30 minutes		
	Coffee and tea will be available		
9:00	WELCOME & OPENING OF DAY 1		
	The Forum will begin with opening remarks on the future of water and water stewardship's contribution.		
	80 minutes		
9:30	STOCKTAKING ON WATER STEWARDSHIP		
	Presentations highlighting recent research on the impact and future direction of water stewardship.		
	60 minutes		
10:30	Tea Break – 30 minutes		
11:00	STOCKTAKING ON WATER STEWARDSHIP: GROUP WORK		
	Groupwork on selected findings from the two research pieces presented in the previous session.		
40.00	60 minutes		
12:00	FINANCE FOR ACTION ON WATER STEWARDSHIP		
	This session will explore opportunities in mobilising finance and investor action on water stewardship, using expert overviews from finance, NGO platforms and business.		
	60 minutes		
13:00	Lunch – 60 minutes		
14:00	BREAKOUT SESSIONS		
	WATER STEWARDSHIP IN ACTION	NATIONAL POLICY COLLABORATION	
	A showcase of water stewardship in action, drawing on a diverse range of examples implemented across different scales.	This session will explore different examples of national policy collaboration that advance water stewardship action in different parts of the world.	
	75 minutes	75 minutes	
15:15	Tea Break – 30 minutes		
15:45	BREAKOUT SESSIONS		
	WATER STEWARDSHIP IN AGRICULTURAL SUPPLY CHAINS	WATER STEWARDSHIP IN TECH	
	This session will examine how components of the AWS Standard could serve as a foundation to help companies	This session will explore current practice on water stewardship in tecand future opportunities to scale action in its supply chains.	
	address water risks in agricultural supply chains.	60 minutes	
16:45	60 minutes		
17:00	In March, AWS Members based in Japan (or with significant operations in Japan) launched the Japan Water		
	Stewardship Leadership Group. During the session the group members will introduce the mission of the group and discuss the opportunities presented through collaboration.		
	30 minutes		
17:30	Close of day 1		
18:00	Drinks reception at the Kimpton Charlotte Square		



19:00	Dinner at the Kimpton Charlotte Square (pre-booking required)		
	SLOBAL WATER STEWARDSHIP FORUM DAY 2		
(WEDNESDAY, 25 JUNE 2025) 08:30 Sign-in and Badge Collection – 30 minutes			
00.30	Sign-in and Badge Collection – 30 minutes Coffee and tea will be available		
9:00	BREAKOUT SESSIONS		
2.00	AWS MEMBERSHIP DIALOGUE	BIODIVERSITY AND WATER STEWARDSHIP	
	A key opportunity to connect and consult with AWS Members about the growth of the Alliance for Water Stewardship, including creating a compelling value proposition for stakeholders in the Global South.	Speakers will share insights into the synergies of biodiversity and water, examining ways to help build the business case for action and the practical methods for reporting impact.	
	75 minutes	75 minutes	
10:15	Tea break – 30 minutes		
10:45	D:45 BREAKOUT SESSIONS		
	AWS STANDARD	REUSE AND WATER STEWARDSHIP	
	This interactive session will provide an opportunity for AWS Members and partners to provide feedback on the second draft of the AWS Standard V3.0 as part of the public consultation process.	This session will explore the relationship between water reuse and water stewardship. It aims to identify a pathway through which reuse and stewardship can support each other in the pursuit of the common goal of water security.	
		75 minutes	
	75 minutes		
12:00	Lunch – 60 minutes		
13:00	COLLECTIVE ACTION This session will explore the diversity of collective action initiatives being initiated around the world, spotlighting how opportunities to work collaboratively can arise from a range of different stakeholders and points of origin.		
	90 minutes		
14:30	Tea break – 30 minutes		
15:00	WATER STEWARDSHIP IN INDUSTRIAL PARKS This session will explore opportunities, synergies and lessons for anchoring water stewardship in industrial parks. introduces industrial parks as an important opportunity for scaling up water stewardship, advancing innovation an building resilience.		
	60 minutes		
16:00	INTERNATIONAL POLICY DIALOGUES		
	The international water policy space is full of important actions, processes and global decision-making developments. How can we elevate water stewardship leadership in these discussions? Drawing on the previous day's conversation, this session will explore this question and more.		
	60 minutes		
17:00	CLOSING REMARKS		
	15 minutes		
18:00	Join us for an informal evening at the pub (Inni	s & Gunn, Lothian Road)	

